Sıkça Sorulan Sorular-Genel
ADSL Modem de Kullanılan Kullanıcı adı ve şifreler nasıl kullanılır.?

ADSL kullanıcısı iseniz 3 adet kullanıcı adı ve şifreden bahsedebiliriz. En fazla karıştırılan konulardan biridir.
1-)ADSL Modem Kullanıcı Adı ve Şifresi : ADSL Modem içinde gerekli ayarların yapılabilmesi için modemin arayüzüne giriş sağlayan kullanıcı adı ve şifredir. Her modemin varsayılan (fabrika ayarları) bir kullanıcı adı ve şifresi vardır. Bu modem marklarında aynı olabileceği gibi, aynı markanın değişik modellerinde farklı olabilir. Kullanma kılavuzundan bakabilirsiniz.
2-)İnternet Servis Saylayıcısından alınan kullanıcı adı ve şifre :
Hizmet aldığınız internet servis sağlayıcısı, size internet kullanımı için bir kullanıcı adı ve şifre verir. Bu kullanıcı adı ve şifreyi modemde ayarlamanız (modem ilgili firma tarafından ayarlanmamış ise) gerekmektedir.
3-)Kablosuz ADSL modemlerde ‘Kablosuz Ağ Şifresi:
Cihazınızın modeme kablosuz erişmesini sağlayan şifredir. Yine bu ayar modem içerisinde yapılır. Güvenlik ve kota kullanımı için kesinlikle ayar yapmanızı öneririz.

 

ADSL de Statik ve Dinamik IP Adresi Nedir?

Sürekli olarak bir ADSL kullanıcıya tahsis edilen ve kullanıcının her bağlantı girişiminde aldığı aynı IP adresi ADSL statik ip adresi olarak adlandırılır.
IP adreslerinin daha ekonomik kullanılması için her kullanıcıya bir statik ip adresi tahsisi yerine belirli bir IP blok‘undan kullanılmayan bir IP adresi de verilebilir ki bu da dinamik IP adresi olarak adlandırılır.
Bu durumda kullanıcının her bağlantı girişiminde aldığı IP adresi farklı farklı olabilir. Statik IP genelde Webserver, mail server gibi IP adresinin başkaları tarafından bilinmesini gerektiren uygulamalar için kullanılmaktadır.
Ev kullanıcıları içinse genelde dinamik IP kullanımı daha uygundur. IP gerektirecek bir gereklilik varsa (güvenlik kamerası vs) statik IP ihtiyacı olabilir.

Metro Ethernet Nedir? G.SHDSL Nedir ? ADSL ile G.SHDSL arasındaki fark nedir.?

Metro Ethernet, Fiber Optik Kablo üzerinden 5 Mpbs ile 1 Gpbs arasında her türlü veri akışına imkan veren, internet dönüşüm protokollerine gerek duyulmayan uçtan uca ethernet taşıyan iletim teknolojisidir. Simetrik yapıya sahiptir.
G.SHDSL (Simetrik Yüksek Hızlı Sayısal Abone Hattı) download(alma) ve upload(gönderme) hızları birbirine eşit DSL teknolojisidir.
Simetrik bant genişliği ve güvenli erişim imkanı sağlayarak, uzak ofisleri bulunan ve bu noktalara veri iletişimi yapmak isteyen firmaların kullanabileceği bir hizmettir.
128 Kpbs ‘den 2 Mbps’ye kadar erişim imkanı sağlar.
ADSL asimetrik, G.SHDSL ise simetriktir. Yanı alma ve verme hızları aynıdır.

 

Fiber İnternet Nedir? Fiber İnternet ile Diğer İnternet’lerin farkı nedir?

Fiber İnternet , genişbant internet erişim imkanı veren, altyapısı fiber optik kabloya dayanan dünyanın en hızlı internet teknolojisidir.
Diğer internet teknolojilerinde fiber optik kablolar ana iletişim noktalarına gelir. Burdan sonra bakır kablolar ile tüketicinin hizmet aldığı noktaya ulaşır.
Fiber Optik Kablolardan sonra iletim hattı bakır kablolar nedeniyle zayıflar ve iletim hızı düşer. Bu nedenle son kullanıcının internet belli bir hızın üzerine çıkamaz.
Fiber Optik noktasına ne kadar yakınsa hız artar. Uzaklaşınca hız düşer.

 

Yalın (Telefonsuz) İnternet Hakkında

Yalın (Telefonsuz) İnternet Nedir ?
Sabit Telefon hattına gerek kalmayan internet demektir.
Yalın internet için bir Kablo çekilmesi gerekiyor mu? Nasıl?
Evet. Uygulamaları farklı olmakla beraber çekilen hat , telefon hattı gibi bakır kablo ile çekilmiş bir iletim hattı. İnternet almak için bir hat gerekli olan lokasyonlarda çekilen hat, telefon görüşmesine kapalı telefon hattı olarak tanımlamamız yanlış olmaz.
Yalın İnternet için neden ücret alınıyor?
Yalın ADSL için çekilen hattının , telefon hattı gibi bir maliyeti ve bakım ücreti olması nedeniyle bir ücret alınmaktadır. Birçok kampanyada yalın internet dahil olarak müşterilere sunulmaktadır. Sabit telefon hattı kullanan müşterilere yaklaşık aylık 10-12 TL lik bir fiyat avantajı sağlamaktadır.
Yalın İnternet ‘te başka firmaya geçiş yapabilir miyim?
İnternet Servis sağlayıcısını değiştirebilirsiniz. Fakat bu internet taşıma anlamına gelmez. Diğer interneti kullanmayacaksınız iptal ettirmeniz gerekir. Yanı yeni bir firmadan hizmet almanız, diğer firmanın internet hizmetini sonlandırılacağı anlamına gelmez.

 

Sıkca Sorulan Sorular, Herhangi bir kampanyaya ait özel sorular değildir. Sektörle ilgili genel sorulardır. Kampanya ile ilgili sorular için ilgili firmanın kampanya detaylarına ve/veya SSS cevaplarına bakabilirsiniz.